Print this page
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ-ΚΑ'Ι'ΡΟ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΣΙΝΑ-ΚΑ'Ι'ΡΟ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Διάρκεια

11 Ημέρες

Τιμή

1195 € / άτομο

Μετακίνηση

Αεροπορικώς

Αναχωρήσεις

21/11/2019

Πόλεις

21/11/19 ΑΠΟ ΡΟΔΟ

Additional Info

 ΠΟΛΕΙΣ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΣΙΝΑ ΚΑ'Ι'ΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΒΑΛΕ ΚΕΙΜΕΝΟ

  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: ΡΟΔΟ-ΑΘΗΝΑ-ΚΑ'Ι'ΡΟ

Πέμπτη 21/11/2019: Ώρα 13.00 check-in στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Ώρα 14.35 αναχώρηση με την AEGEAN  για Αθήνα. Ώρα 16.20  αναχώρηση για ΚΑΙΡΟ  άφιξη 18.20 , έλεγχος διαβατηρίων. Επιβίβαση στα πούλμαν μεταφορά στο ξενοδοχείο Διαν/ση

2η μέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ-ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ-ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟ-ΚΑ'Ι'ΡΟ

Παρασκευή 22/11/19: Ώρα 08.30  αναχωρούμε με τον ξεναγό μας, για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Θα αρχίσουμε από το Παλιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και γενικότερα την περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ονομάζεται Παλαιό Κάιρο . Εκεί σώζονται τμήματα του Ρωμαϊκού Φρουρίου της Βαβυλώνας. Το φρούριο αυτό προστάτευε την είσοδο διώρυγας που έφθανε έως την Ερυθρά Θάλασσα, αφού διέθετε ισχυρά τείχη και πλήθος μεγάλων πύργων σε όλες τις πλευρές. Στον βόρειο γιγάντιο πύργο, είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος κατά την θρησκευτική παράδοση μαρτύρησε εκεί, στη φυλακή του πύργου. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στις κατακόμβες και στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, θα μεταβούμε στην περιοχή Γκίζα, όπου εδώ θα επισκεφθούμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπος, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου και συνεχίζουμε για  την Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα  με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας., και συνεχίζουμε για την ξενάγηση μας στο αρχαιολογικό μουσείο. Αφού ολοκληρώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση θα ακολουθήσει επίσκεψη σε εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων, και την περίφημη αγορά του ΑΛ – ΧΑΛΙΛ.

3η μέρα: AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑ'Ι'ΡΟ

Σάββατο 23/11/19: Μετά το πρωινό μας και νωρίς το πρωί στις 07.00, θα αναχωρήσουμε για την Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι του Καβάφη, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Άγιο Σάββα (Παλιό Πατριαρχείο), και στους περίφημους κήπους της Μοντάζα, των ανακτόρων του Φαρούκ. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε μέσα στην καινούργια Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας καθώς και στον γύρο  χώρο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΑ'Ι'ΡΟ - ΣΙΝΑ

Κυριακή 24/11/19: 06.00 Αναχώρηση για το ΣΙΝΑ. Περνώντας την διώρυγα του Σουέζ και μέσα από μία διαδρομή 7 ωρών όπου κυριαρχεί το στοιχείο της ερήμου θα φθάσουμε στην μονή της Αγ. Αικατερίνης. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας γεύμα, και ξεκούραση. Ώρα 15.00 παρακολούθηση του Εσπερινού μετά το πέρας του οποίου θα ασπασθούμε την Αγία Κάρα της Αγ. Αικατερίνης παίρνοντας το δακτυλίδι από τον ιερέα σε ανάμνηση του προσκυνήματος μας ,  και στην συνέχεια  θα ξεναγηθούμε στην Αγ. Βάτο και στο μουσείο.

5η μέρα: ΣΙΝΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ

Δευτέρα 25/11/19: Πρωί παρακολούθηση της θείας λειτουργίας όπου όσοι έχετε νηστέψει θα μεταλάβετε. Στην συνέχεια αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Αιγύπτου( ΤΑΜPA ) και  Ισραήλ EIL-LAT. Μετά τους ελέγχους των διαβατηρίων μας θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο αναχώρηση για Βηθλεέμ. Στην διαδρομή θα περάσουμε από την νεκρά θάλασσα, και από το σημείο όπου η γυναίκα του ΛΟΤ έγινε στήλη άλατος στα Σόδομα και Γόμορα.. Άφιξη βράδυ τακτοποίηση στα δωμάτια μας.

6η μέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ

Τρίτη 26/11/19: Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε  τον Ιερό Ναό της Βηθλεέμ,  (όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου,  το χωριό των Ποιμένων, ( προαιρετική επίσκεψη στο Αγ. Σάββα )  Κατόπιν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού,   και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

7η μέρα: ΙΕΡΙΧΩ-NABLUS-ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ-ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ

Τετάρτη 27/11/19: Σήμερα θα επισκεφθούμε την Nablus  όπου βρίσκεται το ΦΡΕΑΡ του ΙΑΚΩΒ.  Θα προσκυνήσουμε στην ομώνυμη  εκκλησία και θα ποιούμε νερό από το πηγάδι του Ιακώβ το οποίο διατηρείτε από την εποχή του Χριστού. Εν συνέχεια θα επισκεφθούμε το θερινό παλάτι του ΗΡΩΔΗ στην ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ, με την φυλακή του Αγ. Ιωάννου, και το σημείο όπου χόρεψε η ΣΑΛΩΜΗ προκειμένου ο Ηρώδης να κάνει πράξει την επιθυμία της ζητώντας το κεφάλι του Αγ. Ιωάννου. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ιεριχώ όπου θα ανεβούμε στο Σαραντάριο όρος, την Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Χοτζεβά. Θα προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του Αγ. Γεράσιμου του Ιορδανίτη, την Ιερά Μονή του  προφήτη Ελισαίου με τη Συκομορέα του Ζακχαίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για επιστροφή στην Βηθλεέμ  Διαν/ση

8η μέρα: ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πέμπτη 28/11/19: Το πρωί αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε τη Σεβασμία Πατριαρχική Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ.  Επόμενος σταθμός ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ακόμη, μεταξύ των άλλων, θα επισκεφθούμε την Κανά της Γαλιλαίας (όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου της μετατροπής ύδατος σε οίνο),έπειτα θα επισκεφτούμε τον Ιορδάνη Ποταμό (όπου θα τελεσθεί Αγιασμός, και σε ειδικά  διαμορφωμένο σημείο του ποταμού θα βαπτιστούμε ). Τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στα αρχαία ερείπια της Καπερναούμ και την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα, όπου ο Κύριος κάλεσε τους πρώτους Μαθητές του στο Αποστολικό Αξίωμα. Επιστροφή στην Βηθλεέμ  Διαν/ση                    

9η μέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Παρασκευή29/11/19: Πρωί θα μεταβούμε για προσκύνημα στη Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία, στην συνέχεια (Ανάληψη του Κυρίου) όρος των ελαιών, ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ (Αγ. Στέφανο στο σημείο που λιθοβολήθηκε). Τάφο της Παναγίας, στον τόπο της προδοσίας  στη συνέχεια  λόφος ΣΙΩΝ, μυστικό δείπνο. ξενάγηση(προσκύνημα) στον Πανάγιο τάφο, σταύρωση στο φρικτό Γολγοθά, αποκαθήλωση, το σημείο της εύρεσης του τιμίου σταυρού, φυλακές Χριστού στο πραιτόριο, στο σπίτι της Παναγίας, τείχος των δακρύων, ναός του Σολομώντα,  Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο , Διαν/ση

10η μέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σάββατο 30/11/19: Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, και ελεύθερος χρόνος για ψώνια στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων Διαν/ση Βηθλεέμ.

11η μέρα: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΤΕΛ ΑΒΙΔ - ΑΘΗΝΑ - ΡΟΔΟ

Κυριακή 01/12/19: Ώρα 06.30 Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του ΤΕΛ ΑΒΙΒ με ενδιάμεση στάση στον Αγ. ΓΕΩΡΓΙΟ της Λύδδας. Έλεγχος διαβατηρίων ώρα 10.20 αναχώρηση με την AEGEAN άφιξη στην Αθήνα 12.20. ώρα 17.10  αναχώρηση για Ρόδο άφιξη 18.10.

  

Περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται:                                                                                                  

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΡΟΔΟ-ΑΘΗΝΑ –ΚΑΙΡΟ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ-ΡΟΔΟ
 • Φόρους αεροδρομίων
 • Διαμονή σε επιλεγμένα 4* αστέρων ξενοδοχεία στο ΚΑΙΡΟ και στην ΒΗΘΛΕΕΜ με ημιδιατροφή
 • 10 πρωινά, 10 δείπνα με του Σινά
 • 1 διανυκτέρευση στο ΣΙΝΑ με το δείπνο πληρωμένα
 • Μεταφορές από/ προς αεροδρόμιο/ ξενοδοχείο
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με Ελληνόφωνες ξεναγούς
 • Ανάβαση με ΤΑΧΙ στο όρος Θαβώρ
 • Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως )
 • Αιγυπτιακός φόρος εξόδου στα σύνορα (ΤΑΜΠΑ)- (ΕΙ-LAT) από ΣΙΝΑ
 • Ισραηλινός φόρος εισόδου στα σύνορα (ΤΑΜΠΑ-EI-LAT)    από ΣΙΝΑ
 • Συνοδός ο κος Σάββας Σαής κινητό 0030-6944140059

                                   

 • Ξεναγός ο πατήρ ΚΛΑΥΔΙΟΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Δεν περιλαμβάνεται

Δεν περιλαμβάνονται:

 • ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ € 25 την παίρνουμε στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη μας.
 • το έξτρα γεύμα στο Σινά 8 €
 • 2 extra γεύματα στο ΚΑΙΡΟ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 10 € Χ 2
 • Εισόδους σε αρχαιολογικούς ή προσκυνηματικούς χώρους.
 • Η προαιρετική διαδρομή για τον Αγ. Σάββα 5 ευρώ το άτομο
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό, φιλοδωρήματα 20 ευρώ το άτομο για όλες τις ημέρες
 • Είσοδοι σε μουσουλμανικά τεμένη και ναούς διαφορετικών δογμάτων

Τιμές

 

 

 

 

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

* Fields with asterik * are required

Web Analytics