6    ! 18/03  23/03

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

                                                  ΑΠΟ 18/3 ΕΩΣ 23/3

18/3 ΗΜ. ΚΥΡ. ρα 08.00 αναχρηση απ το λιμνι της Ρδου για το Φετιγ, φιξη 10.10 . Μετ τον λεγχο των ταυτοττων μεση αναχρηση για την Καππαδοκα. φιξη μετ απ 8 ως 10 ρες με ενδιαμσους σταθμος, τακτοποηση στο ξενοδοχεο.

19/3 ΗΜ.ΔΕΥ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Γκρεμε – βανος – Ουτσχισρ
Μετ το πρωιν θα ξεκινσουμε την ξενγησ μας στην βρεια περιοχ της Καππαδοκας. Πρτη μας επσκεψη η κοιλδα του Κορματος  αλλις Γκρεμε. Εκε θα αντικρσουμε κωνικος σχηματισμος απ πορδη πτρα, να σπνιο αξιοθατο της ασυνθιστης και τραχις φσης της Καππαδοκας που δε πρπει να χσετε. Η περιοχ διαθτει περισστερες απ 360 λαξευτς – υπσκαφες εκκλησες και πνω απ 30 δισημες υπγειες πολιτεες. Θα επισκεφθομε την εκκλησα του Μεγλου Βασιλεου, την εκκλησα του Μλου, της Αγας Βαρβρας, των Σανδλων, την Σκοτειν εκκλησακαθς και την Εκκλησα των Κρνων με τις εκπληκτικς αγιογραφες. Στη συνχεια θα αναχωρσουμε το Πσαμπαγκ. Εδ θα συναντσουμε τις περφημες ‘νεραιδνιες καμινδες’ που χαρακτηρζουν τα τοπα της Καππαδοκας. Η εκδρομ μας συνεχζεται προς το Τσαβουσν, που βρσκεται η εκκλησα του Νικηφρου Φωκ. Αμσως μετ θα φτσουμε στον Αλ αλλις Κκκινο ποταμ με τελικ προορισμ τη κωμπολη βανο. Η πλη αυτ εναι πασγνωστη για τα εργαστρια κεραμουργεας και ειδν λακς τχνης. Επσκεψη σε εργοστσιο με νυχα και ργα τχνης απ πηλ. Εκε θα επισκεφθομε την υπγεια πλη του Οζκονκ. Επμενη μας στση εναι το γραφικ χωρι Ουτσχισρ το οποο εναι χτισμνο στη κοιλδα Περιστεριν. Θα καταλξουμε στον πργο που θα θαυμσουμε την πανοραμικ θα λης της Καππαδοκας. να μαγικ αμμδες χαλ μσα στο οποο η δια η φση χει μεγαλουργσει και ξαφνιζει με τη μαγεα και τα παιχνιδσματα της ακμα και τον πιο απαιτητικ της επισκπτη. Αργ το απγευμα επιστροφ στο ξενοδοχεο. Δεπνο & διανυκτρευση.


20/3 ΗΜ.ΤΡΙ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Σινασσς– Καισρεια – Προκπι
Πρωιν και προαιρετικ συμμετοχ σε μια καταπληκτικ βλτα με το αερστατο απ που μπορετε να θαυμσετε απ ψηλ την τσο ιδιρρυθμη μοναδικ και πανμορφηΚαππαδοκα. Στη συνχεια θα αναχωρσουμε για τη Σινασσ. Μια μοναδικ περιοχ που κουβαλει μια βαρι αρχιτεκτονικ κληρονομι των ιδιατερα επορων εμπρων της περιοχς. Εκε θα επισκεφθομε τον να των Αγων Κων/νου και Ελνης, τον Ιερ Να του Αγου Βασιλεου και το ελληνικ παρθεναγωγεο. Επσκεψη στο κντρο της πλεως και την κεντρικ πλατεα που θαπερπατσουμε στα ιστορικ κανκια και θα θαυμσουμε τα πτρινα αρχοντικ πολλ εκ των οποων υπρξαν σπτια Ελλνων που εγκαταλεφθηκαν στις αρχς του 20ου αινα. να εκπληκτικ δεγμα των σπουδαων αρχοντικν της εποχς εναι το αρχοντικ του λογου Ρζου, χρος κατοικας ενς σημαντικο προσπου που διαδραμτισε πρωτεοντα ρλο στη διρκεια της ανταλλαγς των πληθυσμν μετ τη Μικρασιατικ Καταστροφ και γραψε το 1951 το βιβλο Καππαδοκα. Τελευταος μας σταθμς στη Σινασ εναι η υπσκαφη εκκλησα του Αγου Βασιλεου στην κρη της πλης. Επσκεψη και μετ απ μια σντομη στση στα παραδοσιακ καφενεα του χωριο θα αναχωρσουμε για τη γεντειρα πλη του Αγου Βασιλεου και του Γρηγορου Νσσης, τη Καισρεια. φιξη στη πλη των μαυσωλεων που εναι κτισμνη σε μια πολ εφορη πεδιδα με φντο την «χιονισμνη» πυραμδα του Ερζιγιτ του αρχαου βουνο Αργαου, του ηφαιστεου που εναι δημιουργς των εκπληκτικν τοπων της Καππαδοκας. Θα εντυπωσιαστομε απ το ρτιο οδικ της δκτυο, τη γενικ καθαριτητα, τις σγχρονες αρχιτεκτονικς παρεμβσεις, τα μοντρνα κτρια και την κεντρικ πλατεα της. Θα χουμε αρκετ ελεθερο χρνο για να γνωρσουμε την παραδοσιακ τοπικ αγορ που βρσκεται δπλα στο Σελτζοκικο κστρο. Επσκεψη σε χωρι της Καισρειας που ζοσαν οι ορθδοξες κοιντητες πως η Μουταλσκη (TALAS) γεντειρα του Αγ. Σββα του Ηγιασμνου. Αργτερα θα ξεναγηθομε στη πανμορφη πλη του Προκοπου, κλασσικ δεγμα της Καππαδοκιακς τχνης, σε να ιδιατερα χαρακτηριστικ αρχιτεκτονικ μοτβο, που θυμζει θεατρικ σκηνικ. Θα περπατσουμε στα στεν δρομκια με τα αρχοντικ, στα παραδοσιακ κτρια της παλαις πλης και τλος θα αναρριχηθομε σε μια ανηφορικ διαδρομ στον Πτρινο Λφο που βρσκεται το προσκνημα του Αγου Ιωννη του Ρσου. Δεν εναι τυχαο, τι λοι οι οικισμο ανκουν στον κατλογο των μνημεων Παγκσμιας Κληρονομις της UNESCO. Ελεθερος χρνος για περιγηση στην αγορ του Προκοπου. To βρδυ θα παρακολουθσουμε χορ των περιστρεφμενων Δερβσηδων, στον οποο εναι εμφανς η επδραση των Ησυχαστν. Δεπνο και διανυκτρευση.


21/3 ΗΜ ΤΕΤ : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – Μαλακοπ - Κοιλδα Ιχλαρ
Πρωιν και σμερα η ξενγηση μας θα επικεντρωθε στη ντια πλευρ της Καππαδοκας. Το ταξδι μας συνεχζεται με πρτο μας σταθμ την πιο καλοδιατηρημνη υπγεια πολιτεα της Μαλακοπς. Κατ τη διρκεια του 4ου αινα πΧ ο Μγας Αλξανδρος κυρευσε την περιοχ και 5,000 νθρωποι ζοσαν εκε. Βρσκεται εκατοντδες μτρα κτω απ την επιφνεια του εδφους και λαξετηκε στον εξαιρετικ μαλακ πωρλιθο ενς λφου. Εδ υπρχουν υπγειοι διδρομοι, δωμτια, αποθκες και παρεκκλσια που σχηματζουν ολκληρους πολυροφους λαβρινθους που συγκλονζουν ακμα και τον πιο αδιφορο επισκπτη. Επμενος μας σταθμς η εκκλησα των Αγων Θεοδρων στην οποα εχαν χοροστατσει τον Ιονιο του 2010, ο Οικουμενικς Πατριρχης Βαρθολομαος, ο Πατριρχης Αλεξανδρεας. καθς και ο Αρχιεπσκοπος Ελλδος, Ιερνυμος. Η εκκλησα των Αγων Θεοδρων δεν εχε λειτουργηθε απ την εποχ της ανταλλαγς των πληθυσμν Μετ την θεα λειτουργα τελστηκε επιμνημσυνη δηση για τους νεκρος που βρσκονται ενταφιασμνοι στην περιοχ της Καππαδοκας. Επμεν μας στση η κοιλδα του Περιστρμματος αλλις Ιχλαρ με τις αγιογραφημνες λαξευτς εκκλησες. Εκε θα κατεβομε στο ποταμ Μελεντζ που θα κνουμε να περπατοστο φαργγι με τις λαξευμνες στους βρχους πρωτοχριστιανικς εκκλησες. Συνεχζοντας τη διαδρομ μας πηγανουμε στην Καρβαλ με τα πτρινα σπτια και επισκεπτμαστε την εκκλησα που μνασε στο τλος της ζως του ο Γρηγριος, ο Θεολγος, ο Ναζιανζηνς. Στη συνχεια θα επισκεφθομε τη μικρ κεντρικ πλατεα του χωριο. Αργ το απγευμα επιστροφ στο ξενοδοχεο μας. Δεπνο και διανυκτρευση στο ξενοδοχεο μας.

22/3 ΗΜ ΠΕΜ :ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΦΕΤΙΓΕ
Πρωιν και αναχρηση για ΦΕΤΙΓΕ  με ενδιμεσους σταθμος. φιξη τακτοποηση στο ξενοδοχεο

23/3 ΗΜ.ΠΑΡ: Πρω ελεθεροι στην πλη του ΦΕΤΙΓΕ για ψνια. ρα 14.00 αναχρηση για Ρδο

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΕΥΡΩ 390  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΕΥΡΩ 450

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

·        Ακτοπλοκ εισιτρια ΡΟΔΟ-ΦΕΤΙΓΕ-ΡΟΔΟ

·        Ξενοδοχεο 5* αστρια με ημιδιατροφ 4 νκτες στην Καππαδοκα

·        Ξενοδοχεο 4* αστρια με ημιδιατροφ 1 νκτα στο ΦΕΤΙΓΕ

·        Φρους λιμανιν

·        Πολυτελς πολμαν για την εκτλεση του προγρμματς μας

·        Ασφλεια Αστικς ευθνης

·        Συνοδς του γραφεου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

·        τι δεν αναφρεται στα περιλαμβνει